perjantai 2. elokuuta 2013

Mielikuvista pohjapiirrokseen

Alussa oli unelma. Unelma omakotitalosta.

Vähitellen unelma muuttui suunnitteluksi. Mietimme mitä ominaisuuksia talolta haluaisimme. Selasimme talokirjoja ja talotehtaiden nettimallistoja. Kävimme läpi erilaisia pohjaratkaisuja. Mietimme lämmitysmuotoa, kerroslukua, materiaalivalintoja, rakennusajankohtaa, resurssejamme. Etsimme tonttia.

Ensimmäinen pohjapiirrosluonnos oli varsin vaatimaton ruutupaperiversio. Vähitellen pohjapiirros kuitenkin tarkentui ja siirtyi koneelle. Sitä muokattiin ja muokattiin, kierrettiin ja peilattiin. Se oli olevinaan monta kertaa jo hyvä, mutta aina vain uutta muokattavaa löytyi.

Keväällä huomasimme, että suunnittelemamme pohjaratkaisu muistutti jonkin verran Kontion Mestari-mallistosta löytämämme Rantala-mallin pohjakuvaa. Päädyimmekin sitten ottamaan Rantala C -mallin alustaksi jatkomuokkauksillemme. 

Tästä lopullinen pohjakuvamuotoilu alkoi. ©Kontio

Pohjakuvaa muokattiin ties kuinka monta kertaa. Taloa jatkettiin, sisäseiniä siirrettiin, vaatehuone poistettiin, työhuone lisättiin ja niin edelleen. Viikkojen (ja kuukausienkin) vääntämisen ja kääntämisen jälkeen pohjapiirros, jolla tilausta lähdettiin tekemään, näytti aikalailla erinäköiseltä:

Tällä pohjakuvalla lähdimme tilaamaan taloamme

Pieniä muutoksia pohjaan tuli vielä tämänkin jälkeen, kun saimme ennakkokuvat eli tarkastussarjat käsiimme. Lopullinen pohjakuva, jolla rakennuslupaa haettiin, on hieman virallisemman näköinen, kuin omat kötöstyksemme:

Tällä kuvalla heltisi rakennuslupa.

Ja viimeiset viilauksethan tehdään sitten rakennusvaiheessa...

2 kommenttia:

  1. Otitteko jättitoimitus vai normaalitoimitus? Tosi kaunis talo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisi sanoa, että meille tuli räätälöity normaalitoimitus. Jotain extraa tuli normaalitoimitukseen verrattuna, ei kuitenkaan jättitoimitusta. Ja jotain normaalitoimitukseen kuuluvaa jätettiin poiskin, joten hyvin oli muokkailtavissa "omaksi" tuo toimitussisältö. :-) /Hanna

      Poista