torstai 15. elokuuta 2013

Pohjatyöt, antura ja sokkeli

Seuraavaksi vuorossa olikin sitten pohjatöiden aloittaminen. Tässä vaiheessa kuvioihin tuli urakoitsija, joka hoitaa perustusten tekemisen, hirsikehikon pystyttämisen sekä säältä suojaan -asennuksen. Talomme tulee tontin korkeimmalle kohdalle, joten toisesta päästä talon alta piti kaivaa noin metrin verran maata pois, mutta niitä maita onneksi pystyy käyttämään ulkopuolen täyttöihin myöhemmin. 

Kun pohja oli tasoitettu, rakennuksen alalle levitettiin suodatinkangas, jonka päälle paikallinen maansiirtoyrittäjä ajoi kapillaarikatkosepelin. Kun sepelikerros oli tiivistetty ja korko oikealla kohdalla, alkoi anturamuottien tekeminen sokkelin muuraukseen käytettävistä harkoista.

Terassin ja teknisen tilan puoleinen pääty.

Urakoitsija tekee meille yhtä aikaa myös autotallin perustukset,
vaikka autotallin hirsitoimitus tulee vasta kevättalvella.

Perjantaina iltapäivällä valetut anturat kuivuivat viikonlopun yli ja maanantaina alkoi sokkelin muuraus.

Laastisäkit odottavat  muuraria.
Nurkissa näkyy myös salaojakaivot.

Autotallin antura.

Sokkelin muurausta hidasti useampana päivänä kovat sateet. Työmiehethän eivät kyllä ole sokerista, mutta muurauslaasti kun ei tykkää liiasta kosteudesta... Muurauksen jälkeen sokkelin pinta on slammattu molemmin puolin siihen tarkoitetulla laastilla. Sokkelin alalaitaan ja anturan päälle on levitetty hitsattava bitumikermi ja sen päälle sokkelin kupeeseen patolevy. Myös sadevesiputket ovat paikoillaan.

Talo odottamassa sisätäyttöä

Autotalli-katos-varasto.

Tässä vaiheessa rakentamisemme on nyt. Seuraavaksi tulisi laittaa talliin eristeitä, minkä jälkeen on vuorossa rakennusten sisätäytöt, ulkopuolen eristeet ja ulkopuolen täytöt. Hirsiä odotellaan saapuviksi syyskuun ensimmäisellä viikolla.

3 kommenttia:

  1. Wau! Nyt alkaa mielenkiintoiset vaiheet, kun alkaa pikkuhiljaa talo rakentua. Mielenkiinnolla seuraamme! :)

    VastaaPoista
  2. Siihenkö se sitten lopahtikin...?

    VastaaPoista
  3. Tässä kohtaa rakennusvaihetta alkaa homma hieman konkretisoitumaan! Sisareni myös on aloittamassa rakennusurakan miehensä kanssa, ja talon pohjatyöt aloitetaan keväällä. Minkä kokoinen talo teille on tulossa? Kuvista ei aina saa oikein käsitystä, saattaa näyttää paljon pienemmältä rakennus kuin mitä se itsessään on. Sisareni ja mieheni ovat vain kahdestaan, joten heidän talosta tulee suhteellisen pieni. Autotalli tulee myös pihalle.

    VastaaPoista