torstai 8. elokuuta 2013

Metsämaasta rakennuspaikaksi

Kun tonttikaupat oli tehty, alkoi tontilla heti tapahtua. Ihan ensimmäiseksi raivasimme rajalinjat auki. Eipähän jää epäselväksi, mistä rajat kulkevat. Sen jälkeen kaadoimme puut tulevan talon ja autotallin tienoilta sekä suunnitellulta piha-alueelta. Kaatamisen jälkeen puut luonnollisestikin piti karsia, pätkiä ja ajaa pinoihin. Puusavotassa riittikin työtä iltapuhteiden lisäksi useammaksin lauantaiksi.

Puusavotan alkua.
Karsittuna ja pätkittynä. 
Kuljetusta odottamassa.

Oksien polttaminen venyi ja venyi touko-kesäkuun vaihteessa olleen hellejakson vuoksi. Vielä metsäpalovaroituksen päättymisen jälkeenkin tontillamme oli kovin kuivaa, joten jouduimme odottelemaan vielä parin päivän rankkasateet ennen kuin pääsimme polttamaan oksia. Kun työt oli aloitettu hyvissä ajoin, ei odottaminen kuitenkaan ollut stressaavaa. Aikaa oli.

Tästä se alkoi, operaatio oksienpoltto.

Koska oksia oli paljon, koneellistimme hieman polttoprosessia: kasasimme ensin oksat traktorilla isoksi keoksi, josta sitten nostimme traktorin kourakuormaimella oksia vähitellen nuotioon. Näin saimme oksat parin pitkän illan aikana poltettua, vaikka niitä oli kohtalaisen paljon.

Kaunista, eikö?

Kun puut oli kaadettu ja ajettu pinoihin, alkoi kantojen ja pintamaiden poistaminen. Niissäkin riitti työtä ihan kiitettävästi. Saimme luvan ajaa kannot läheiselle kantojenkeräyspaikalle, joten niitä ei tarvinnut alkaa polttaa. Onneksi, sillä siinä se olisikin koko kesä ja vielä ensi talvikin mennyt! Pintamaita ajettiin pois kolmekymmentä traktrorin peräkärrillistä. Ajomatka ei ollut kuitenkaan pitkä, sillä lähellä asuva tuttavapariskunta otti niitä ilomielin vastaan maantäyttöaineeksi. Kun pintamaat oli kaikki ajettu, tonttimme näytti jo kovasti rakennuspaikalta.

Sehän alkaa näyttää jo rakennuspaikalta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti