torstai 1. elokuuta 2013

Blogin taustaa

Tässä blogissa seurataan Kontio-hirsitalon rakentamista Pohjois-Karjalaan.

Blogi sai alkunsa tavallaan jo keväällä, kun etsimme vastaavia blogeja omaa rakennusprojektia suunnitellessamme. Olisimme halunneet lukea kokemuksia ihan tavallisen hirsitalon rakentamisesta. Tällaisia blogeja ei valitettavasti kuitenkaan tuolloin löytynyt. Vanhojen hirsirakennusten entisöimisestä ja remontoimisesta löytyi useampia blogeja. Myös hulppeiden hirsitalojen ja -huviloiden pystyttämisestä löytyi kuvia ja blogeja. Mutta kun meille oli suunnitteilla ihan tavallinen koti...

Kohtasimme omaa hirsitaloamme suunnitellessa myös ennakkoluuloja ja -käsityksiä. Monet tuntuivat ajattelevan, että vain rahakkaat ihmiset rakentavat hirrestä eli toisin sanoen hirsitalojen rakentaminen on suhteettoman kallista elementtitaloihin verrattuna. Toinen ennakkokäsitys oli, että hirsitalot olisivat aina isoja. Kuinka vääriä kummatkin ennakkokäsitykset ovatkaan! Tämä blogi toimikoon esimerkkinä siitä, kuinka tavalliset ihmiset rakentavat ihan tavallisen talon – hirrestä.

Keskustelimme keväällä kohtaamistamme ennakkokäsityksistä myös Kontio-myyjän kanssa ja blogiajatus sai enemmänkin tuulta purjeisiin. Tällaisen blogin puuttuminen nähtiin Kontion puoleltakin puutteena. Lupauduimme sitten kaupanteon yhteydessä pitämään blogia rakennusajastamme sillä ajatuksella ja toiveella, että blogistamme olisi iloa ja hyötyä hirsitalon rakentamista suunnitteleville.

1 kommentti:

  1. Kivaa että tällainen blogi löytyi. Samanlaisia ajatuksia ja suunnitelmia myös täällä.

    VastaaPoista