tiistai 6. elokuuta 2013

Tontin etsiminen oli pitkä prosessi

Etsimme tonttia enemmän tai vähemmän aktiivisesti lähes vuoden ajan. Kiinteistövälittäjillä ei ollut näillä seuduin oikein sopivia tontteja tarjolla, joten jouduimme etsimään tonttia itse. Aluksi kyselimme sopivia tontteja tuttavilta, sittemmin myös netti-ilmoituksen kautta. Sopivaa ei vain näinkään löytynyt: Ehdotetut tontit olivat sijainniltaan liian syrjässä, maastoltaan haastavia tai aivan liian kalliita.

Ajelimme syksyn ja talven mittaan ristiin rastiin kylää ja etsimme näin sijainniltaan ja muilta ominaisuuksiltaan meille sopivaa tonttia. Muutama varteenotettava ehdokas löytyikin ja otimme kunnasta selvää näiden alueiden maanomistajista. Tiedot saatuamme kyselimme maanomistajilta suoraan, olisivatko he halukkaita myymään maataan meille. Useampiakin halukkaita löytyi, mutta yksikin meille riitti. Teimme alustavan sopimuksen tonttikaupoista.

Lumien sulamisen jälkeen kävimme katsastamassa tonttiehdokasta muutamana iltana. Alue vaikutti edelleen hyvältä, sekä puustoltaan että maaperältään. Lisäplussaa toivat vesi- ja viemärilinjojen läheinen sijainti sekä hyvät bussiyhteydet kaupunkiin. Kun kunnasta oli vielä tarkistettu ettei alueelle rakentamiseen ole mitään kaavoituksellista estettä, uskaltauduimme tekemään tonttikaupat.

Tontillamme on (tai siis oli) runsas mäntypuusto.

Talomme nousee siis Pohjois-Karjalaan, maaseudun rauhaan. Vaikka maalle rakennetaankin, tärkeimmät palvelut ovat kuitenkin lähellä: Lähimpään kauppaan tulee matkaa 1 km, huoltoasemalle ja postiin 1,5 km, kyläkouluun 2 km. Pankki, terveyskeskus, kirjasto ym. palvelut löytyvät noin 10 km:n säteeltä. Lähimpään kaupunkiin hurauttaa 20 minuutissa autolla. Jos taas autoa ei ole käytössä, bussit kulkevat 1-2 tunnin välein 200 metrin päästä tulevasta talostamme.

1 kommentti:

  1. Onnea tonttikaupoista. Mekin semmoinen tehtiin tuossa pari kuukautta takaperin. Maanrakennustöitä nyt odotellaan alkaviksi. Ihana ajatella, että jossain vaiheessa tähän nousee oma talo. Tuo on muuten hieno juttu, että kauppaan on teillä vain kilometri. Meillä taitaa olla hieman pidempi välimatka.

    VastaaPoista