maanantai 13. tammikuuta 2014

Laatoituksia ja reklamointia

No niin, viimeinkin on aika esitellä uusi kylpyhuoneen seinä. Aikaisemmin kerroimme, kuinka kylpyhuoneen seinien laatoituksessa ilmeni ongelmia, kun kaksi laattaa osoittautui viallisiksi. Reklamoimme asiasta liikkeeseen, josta laatat ostimme, ja asia otettiin liikkeessä heti käsittelyyn. Joulun ja vuodenvaihteen pätkäviikkojen ja lomien vuoksi asian selvittely maahantuojan kanssa kesti kuitenkin kohtalaisen pitkään, minkä vuoksi seinän uudelleenlaatoitus sai odottaa.

Lopulta saimme kuitenkin maahantuojalta vastauksen reklamaatioomme. Maahantuoja hyvitti meille uusien laattojen vaihdon. Mikä helpotus! Nyt tuo työ on tehty ja kylppärin seinä on sellainen kuin sen odotettiinkin olevan. Vain saumalaastit puuttuvat.

Pienen kylpyhuoneen takaseinä laattojen vaihdon jälkeen.

Nyt ei heijastele laatat enää eri tavoin.

Muuallakin talossa on tehty laatoituksia. Molempien kylpyhuoneiden seinät ja lattiat on nyt laatoitettu, samoin kodinhoitohuoneen lattia. Kuistin lattia odottaa vielä vuoroaan, sen jälkeen keittiön ja kodinhoitohuoneen välitilalaatoituksia lukuun ottamatta kaikki laatoitustyöt onkin tehty.

Timpurimme ovat siis jatkaneet ahkerointia työmaallamme. Isäntäväki itse on potenut talviflunssaa oikein pitkän kaavan mukaan ja näin ollen oma työpanoksemme on ollut vähäisempi. Suunnittelutyötä sekä materiaalihankintoja on silti jonkin verran tehty, jotta timpureiden ei tarvitsi työmaalla työttöminä olla. Tosin meillä on kyllä niin ahkerat timpurit, että toimettomuutta tuskin ilmenisi, vaikka materiaalit sattuisivat keskenkin loppumaan. Nämä työmiehet eivät työtä pelkää ja osaavat tarttua seuraavaan tehtävään ilman eri kehotusta... Ei todellakaan tarvitse tyhjästä palkkaa maksaa!


Toisenlaisiakin työmiehiä on tullut vastaan rakennusprojektin tiimoilta. Kattilan ja lämminvesivaraajan kytkemisestä tullut lasku yllätti meidät nimittäin ihan kunnolla. Putkiasentajat kävivät työmaallamme neljänä päivänä muutaman tunnin ajan, mutta laskuun oli saatu tunteja paljon enemmän. Vaikka kuinka ynnäilimme matkoihin ym. kuluneet tunnit pois, perusteettomasti veloitettuja tunteja oli edelleen huomattava määrä.

Kysyttyämme tuntiperusteluja putkiliike tuli muutaman tunnin osalta heti vastaan, mutta piti loppuja tuntiveloituksia oikeina ja perusteltuina. Esitimme tämän jälkeen vielä omat tarkemmat laskelmamme, minkä jälkeen laskusta vähennettiin lisää tunteja. Hyvä näin, mutta kyllä jäi huono maku kyseisen firman toiminnasta. Tuli olo, että meitä yritettiin huijata rankemmalla kädellä.

Jälkeenpäin olemme käyneet läpi muita samaisen yrityksen laskuja ja huomanneet niissäkin epäkohtia. Meiltä on muun muassa veloitettu sellaisia tarvikkeita, joita ei ole koskaan työmaallamme näkynyt eikä niitä ole asennuksissa käytetty. Selvittelyt putkifirman kanssa siis jatkunevat. Töiden sen sijaan olemme ilmoittaneet olevan kyseisen yrityksen toimesta nyt rakennuksellamme ohi. Harmi, että näin kävi, sillä työn jäljessä sinänsä ei ole ollut moitteen sijaa.

4 kommenttia:

  1. moikka! kiva idea tämä blogi. Osui vain silmääni kun hirsitalomalleja selailin ja timpuria etsimme :) Olemme myös pohjois-karjalasta ja siksipä arvelinkin teidän timpureiden nimiä kysellä kun kovsti niitä kehuitte :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!
      Meillä on tosiaan osaavat ja ahkerat timpurit! Emme kuitenkaan jaa yhteystietoja julkisesti tässä blogissa, joten mikäli haluatte nimiä, lähettäkää sähköpostia osoitteeseen ihantavallinenhirsitalo[at]gmail.com / Hanna ja Tero

      Poista
    2. kiitos! kirjoitan sinulle :)

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista