sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Tilannekatsausta

Paljon on jälleen tapahtunut rakennuksellamme sitten viimeisten kuulumisten. Nyt on joulu ohi ja joulukiireet ja kyläilyreissut sen myötä myös. Arki koittakoon!

Teknisen tilan suhteen tavoitteena oli saada lämmitysjärjestelmä toimintakuntoon ennen joulua ja tähän tavoitteeseen päästiinkin. Kolmisen viikkoa sitten teknisen tilan seinät ja katto saivat maalit pintaan ja sen jälkeen oli vuorossa lattian pinnoitus. Epoksipinnoitteen kuivettua kunnolla saatiin siirrettyä lämmityskattila ja lämminvesivaraaja tekniseen tilaan asennusta odottamaan. Nyt on asennukset tehty, kattilassa tulta pidetty ja lämminvesivaraaja lämmintä vettä täynnä. Kyllä kelpasi olla joululomareissussakin, kun ei tarvinnut koko ajan olla kiukaalla tai leivinuunilla lämmittämässä, vaan iso varaaja piti huolen siitä, että lattialämmitysputkistoissa kiersi lämmin vesi.

Teknisen tilan varustuksesta ym. on tarkoitus kirjoitella myöhemmin lisää erillisessä blogimerkinnässä.

Muualla talossa seinien ja katon paneloinnit on tehty saunaa ja pesuhuonetta myöten. Kyllä on ilme muuttunut!

Olohuone
 
Sauna

Pesuhuoneen katto

Viimeisimmäksi on aloiteltu jo maalaushommia. Lähes kaikki kipsilevyseinät ovat saaneet jo pohjamaalin ja makuuhuoneiden katot ovat saaneet ensimmäisen kuultomaalikerroksen. Nyt joku voi ajatella, että miksi ihmeessä maalaamme, kun maalit eivät perinteisesti hirsitaloon ole kuuluneet. Eivät olekaan, emmekä mekään ajatelleet seiniä ja kattoa maalata, mutta kun tutustuimme Uula-tuotteen iLONA-kuultomaaliin, mielemme muuttui. iLONA-maali on muoviton ja hajuton kuultomaali, joka jättää puunsyyt kauniisti esille. Maali vaikuttaa helposti levitettävältä ja mikä parasta, se on hengittävä, luontoystävällinen ja siten hirsitaloideologiaankin sopiva!

Ennen seinien ja kattojen maalausta kokeilimme iLONA-maalista muutamaa eri värisävyä ennen lopullista valintaa.

iLONA-maalikokeiluja hirsipaneeleihin.

Makuuhuoneen katto kertaalleen maalattuna.

Seuraavaksi pitäisi testata eri maaleja ikkunan- ja ovenpielilautoihin sekä koristepaloihin. Myös lattialaminaatin värisävy ja kuosi pitäisi lopullisesti päättää. Vaihtoehtoja on vaan niin paljon, että valinta on hankalaa!

Emme malttaisi enää odottaa talomme valmistumista muuttokuntoon. Onneksi loppusuora alkaa jo häämöttää. Täytyy nyt toivoa vain, ettei mitään takapakkeja tulisi ja pääsisimme helmikuussa muuttamaan uuteen kotiimme.

4 kommenttia:

  1. No onpas projekti edennyt kovasti viimeisimmän blogikäyntini jälkeen! Ilman muuta seinät ja katto kannattaa käsitellä vaaleammaksi. Kellastumista kuitenkin tapahtuu kovasti jo muutamassa vuodessa ja sitä tapahtuu käsittelystä huolimattakin. Kiva talo on teille tulossa! t. Samppa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt vain jännätään, riittääkö kaksi maalauskertaa vai pitääkö vetää vielä kolmas maalikerros. Nyt kaksi kerrosta näyttää ihan hyvältä, mutta puun tummuessa voi joutua maalaamaan vielä kolmannen kerran. Aika näyttää! /Hanna

      Poista
  2. Ja täällä viherrytään kateudesta entistä enemmän,..
    - Tuula

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liekö tuohon enää kuin yksi lääke - marssia Kontio-myyjän pakeille ;-) /Hanna

      Poista