sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Kiintokalusteet saapuivat, laminaattitoimitus ei...

Rakennuksella työt etenevät, vaikka blogikirjoittelun suhteen onkin hiljaista. Isäntäväki sairastelee edelleen ja puolikuntoisena unta kaipaa paljon normaalia enemmän. Jospa kohta alkaisi jo helpottaa...

Rakennuksella suurin osa katonrajan painumalaudoista ja kattolistoista on asennettu. Sähkömies on kytkenyt lähes kaikki pistorasiat, ja kiinteästi asennettavat valaisimet on myös pääpiirteittäin paikoillaan. On se mukava, kun valot saa päälle katkaisijasta napsauttamalla, eikä tarvitse enää etsiä oikeaa jatkojohdon päätä saadakseen työvalot syttymään!

Keittiössä kodinhoitohuoneen kalusteiden jalkojen asennus meneillään.

Perjantaina saapuivat kiintokalusteet ja niitähän riittää... (Mihin ne kaikki mahtuu??) Työhuone on täynnä hylly- sekä täytelevyjä ja asennustarvikkeita. Makuuhuoneissa on vaatekaappien runkoja ja ovia ja isoin makuuhuone on täynnä keittiön kaappeja. Koska laminaattien asennus on tarkoitus aloittaa tuvasta (eli keittiö-olohuone-akselilta), keittiön kaapit tuli sijoittaa aluksi makuuhuoneeseen. 

Kiintokalustetoimitus tuli ajallaan. Olimme valinneet keittiön altaaksi mallin, jota tehdas ei kuitenkaan vielä pystynyt toimittamaan markkinoille. Ilona-Keittiöiden Juha taikoi meille kuitenkin uuden - ehkäpä vielä paremman - altaan, joka saapui rakennuksellemme jo ennen muuta kalustetoimitusta. Kyllä taas palvelu pelasi Ilona-Keittiöillä, ei voi kuin kehua! 

Pientä harmia aiheutti kuljetuksessa vaurioituneet keittiön työtasot. Onneksi kuitenkin uudet tasot pitäisi saada pikapuoliin, joten  muuton ei pitäisi vaurioituneiden tasojen vuoksi myöhästyä.

Liukuovia, hyllyja, sekä paljon muuta.

Keittiön kaappeja makkarissa

Kodinhoitohuoneen taso olohuoneen seinää vasten.

Lattialaminaatteja on odoteltu jo tovi, mutta ne saadaan aikaisintaan tulevana tiistaina. Harmi juttu, sillä olimme laskeskelleet laminaattien tulevan hyvissä ajoin ennen kiintokalusteita. Toisaalta oletimme lattioiden olevan riittävän suoria laminaattien asennukseen, mutta tarkempi tutkiskelu osoitti, että tasoittamista tarvitaan, joten emmepä olisi kuitenkaan päässeet laminaattiasennusta heti aloittamaan. Hieman lisää työtähän se teettää, kun kiintokalusteita pitää nyt lattia-asennuksen vuoksi huoneesta toiseen pyöritellä, mutta emmeköhän selviä tilanteesta.

4 kommenttia:

  1. Hei. Onpa kiva kun törmäsin blogiinne! Ajoittain haen hirsitalon rakennusblogeja, jos sattuisi kohdalle. Vähänlaisesti on tällaisia tarjolla :) Pitkän tähtäimen haaveena olisi hirsikoti, joten mukavaa päästä seurailemaan teidän urakkaa ja samalta seudulta Pohjois-Karjalasta ;) Loppusuorallahan teillä jo ollaan!

    Anna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei vain,

      ja kiva kun löysit blogiimme :-)

      Itse etsiskelimme hirsitaloblogeja talon haaveilu- ja suunniteluvaiheessa eikä niitä liiemmälti löytynyt, ja siitä syntyikin idea tehdä oma blogi. Ajatuksena oli, että jos tästä olisi jotain iloa tai hyötyä muille hirsitalokuumeilijoille tai -rakentajille, blogi on tehtävänsä täyttänyt.
      Nyt tosiaan ollaan talon rakennuksen suhteen loppusuoralla, mutta kun talo saadaan muuttokuntoon, pian saapuvatkin autotallirakennuksen hirret pihaan, joten rakentaminen jatkuu vielä pitkään. Ja kesällä odottavat pihatyöt ja rakennusten ulkoseinien pintakäsittelyt, joten paljon tässä vielä tekemistä on... / Hanna

      Poista
  2. Oletteko ajatelleet listoja laittaa? Se taitaa olla vähän haastellista hirren elämisen vuoksi, joten kiinnostaa erityisesti ratkaisut :) Ainii ja tuleeko sisällä hirsipinnat käsiteltyä jollakin keinolla vai annatteko olla ihan puun omassa sävyssä? Itse haaveilen kuultovalkeasta vahasta tms. Olen sellainen hieman romanttiseen sisustustyyliin taipuvainen :D

    Teillähän on paljon suunnitteilla, mutta kyllä se kannattaa autotallikin tehdä samalla, ettei jää sit tekemättä ;) Millä värillä aiotte käsitellä ulkopinnan?

    Ja soooriii tää 5vee kyselytulva :D

    Anna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Listoja tulee ihan normaaliin tapaan, siis jalka-, katto-, ym. listat. Lisäksi väliseiniin tulee painumalaudat ennen listoituksia. Näistä ei oikein vielä kuvia ole, mutta jossain tekstissä on taidettu listoituksia jo sivuta. Erona muihin taloihin hirsitalossa ikkunanpielilistat ovat normaalia leveämmät, koska ikkuna-aukoissa on karalankut, joihin ikkunat kiinnitetään.

      Sisällä hirsi- ja hirsipaneeliseiniin tulee Uula-tuotteen Ilona-kuultomaali, jota voimme lämpimästi suositella. Taisimmekin aikaisemmassa blogitekstissä jo kehuskella tuotetta. Meillä kuultomaali on sävytetty valkeaksi eli hirsiseinistä tulee kuultovalkeat. Tämän blogikirjoituksen valokuvissa tuo värisävy ei pääse oikeuksiinsa, oikeasti sävy on paaaljon vaaleampi :-)

      Ulkopuoli käsitellään keväällä Roslagin mahongilla, joka kuuluu myös Uulatuotteen valikoimiin. Kyseessä on siis kuultava tervamaali, jossa on monia ihania luonnonläheisiä sävyjä saatavilla. Lopullista värisävyä ei ole vielä valittu, pitää ensin keväämmällä kokeilla eri sävyjä hirrenpätkiin ja tehdä päätös sitten sen mukaan, mikä parhaalta näyttää :-) /Hanna

      Poista