maanantai 2. joulukuuta 2013

Viikon 48 tapahtumia

Viikko alkoi tiiveysmittauksella. Kontion mittamiehen mukaan rakennuksemme meni helposti läpi testistä. Virallista mittauspöytäkirjaa odotellessa on helppo antaa kiitosta timpureillemme, jotka ovat tehneet tarkkaa ja huolellista työtä. Ilmanvuotoluku tulee ilmeisesti olemaan paljon parempi kuin mitä arvelimme.

Valmista hirsipaneeliseinää on tullut isoon makkariin, eteiseen sekä olohuoneeseen. Paneelit on ruuvattu takapuolelta kiinni niissä paikoissa, joissa se on suinkin vain ollut mahdollista. Hirsipaneelien kiinnitys paneelin takapuolelta teettää hieman ylimääräistä työtä. Väliseinärunkotolppien kupeessa on rima, johon paneeli ruuvataan kiinni. Ylimääräinen työ on kuitenkin palkitsevaa: seinät ovat näin tehtyinä enemmän varsinaisten hirsiseinien kaltaisia.

Eteisen ja olohuoneen seinää

Eteisen seinä keittiöstä päin

Suurimmassa makuuhuoneessa sekä keittiössä paneelit jouduttiin ruuvaamaan etupuolelta, mutta valkeakantaisilla listaruuveilla kiinnityksestä tuli lähes huomaamaton. Kun seinät on vielä myöhemmin tarkoitus käsitellä kuultovalkealla, hävinnee ruuvit näkymättömiin.

Makuuhuoneen paneelit listaruuveilla kiinnitettynä.

Tekninen tila on nyt levyvalmis kattoa myöten. Seuraavaksi pitää iltahommina alkaa laittaa saumanauhoja ja pakkeloida saumoja maalausta varten.

Teknisen tilan seinää ja kattoa sekä hormi,
joka väliaikaisesti toimii sähköjohdon läpivientinä :-)

Syöttövesiputkia

1 kommentti:

  1. Hello Hanna and Tero,
    we are also building a log house in Finland. In your blog we finally found how the large panels are attached to the inner walls so that the screws - largely - cannot be seen. Thanks a lot for this. We saw screws on the corners, screws from behind, and screws with paint. Were there any other tricks?
    How were the panels attached to the ceiling?
    Many greetings and thanks
    Ursula Aust
    Manfred Flieger
    p.s. : our building site is near Ivalo.

    VastaaPoista