torstai 19. joulukuuta 2013

Kalustesuunnittelua

Kalustesuunnittelua olemme tehneet keväästä alkaen. Kun saimme Kontiolta lopulliset rakennuspiirrokset, lähdimme kiertelemään kalustetoimittajia. Kävimme 15 eri kalustetoimittajan luona, ja kalustetarjoukset pyydettiin lähes kymmeneltä toimittajalta.

Meillä oli selkeät toiveet keittiön ja kodinhoitohuoneen kalustuksen suhteen ja myös muiden tilojen kalustus oli pitkälle mietitty. Oli jännä huomata, miten jotkut toimittajat eivät olleet lainkaan valmiita toteuttamaan meidän toiveitamme, kun taas osa oli valmiita tekemään töitä paljonkin, jotta saisimme kodistamme juuri sellaisen kuin haluamme. Yllätys oli myös se, kuinka suuria hintaeroja jopa tismalleen samoissa kalusteissa oli eri toimittajien välillä! Kyllä kannatti taas nähdä vaivaa tarjouskierrosten eteen.

Emme etsineet kaikkein halvinta (ja huonointa?), vaan hinta-laatusuhteeltaan sopivinta ja toiveemme huomioivaa kalustetoimittajaa. Lopulta päädyimme tilaamaan kalusteet siilinjärveläiseltä Ilona-Keittiöiltä. Vaikka yritys lienee suurelle yleisölle hieman tuntemattomampi, olimme kuulleet kyseisestä yrityksestä tuttavilta ja sukulaisilta hyvää palautetta, joten päädyimme kysymään tarjouksen myös Ilona-Keittiöiltä. Ja täytyy kyllä todeta, että tähän asti olemme itsekin olleet enemmän kuin tyytyväisiä!

Keittiöön halusimme mahdollisimman paljon laskutilaa. Astianpesukoneen korotusta mietimme pitkään, mutta päädyimme sitten perinteiseen tason alle tulevaan malliin. Pidämme ratkaisussamme lisälaskutilasta sekä yläkaappien linjan säilymisestä koko seinän matkalla. Ergonomian kannalta tämä ratkaisu ei ole se paras, tiedämme, mutta milloin me huonoja selkiämme jumpattaisiin, jos astianpesukonekin olisi nostettu? ;-)

[Pari kalustetoimittajaa ei alkanut edes laskea tarjousta tason alle tulevalla astianpesukoneella, pitivät meitä ihan pöhköinä. Toisaalta saimme ihmettelyä siitä, miksi emme halua kodinkoneita integroituina. Onko kaikkien pakko tehdä samalla tavalla kaikki asiat??]

Keittiön yleisilmettä

Keittiön kalusteisiin tulee valkeat kiiltävät (mutta ei loistavat) ovet. Tason väri on vielä hieman auki, koska lattiamateriaalin sävy on vielä lopullisesti valitsematta. Tasot tulevat olemaan helppohoitoisia laminaattitasoja. Pitkään mietimme puutasoa, mutta koska se vaatisi hyvännäköisenä pysyäkseen paljonkin hoitoa, päädyimme laminaattitasoihin. Keittiöön valitsimme Upon rosteripintaiset kodinkoneet.

Kodinhoitohuoneessa tilaa ei ole liikaa, joten kalustesuunnittelu vaati aikaa enemmän. Käytäntö osoittaa sitten, tuleeko kodinhoitohuoneesta toimiva, mutta siihen on ainakin pyritty :-)

Kodinhoitohuoneessa pesukone ja kuivausrumpu tulevat molemmat tason alle, jotta laskutila saadaan maksimoitua. Laskutilaa kun ei koskaan ole liikaa... 

Kodinhoitohuoneen ikkunaseinä

Pesuhuoneen puoleisella seinustalla kaappien syvyys on vain 40 cm. Alla olevassa kuvassa vasemmalla on siivouskomero, joka tulee 80 cm leveänä. Halusimme ehdottomasti siivouskomeron tälle seinustalle, jotta saisin siitä leveämmän ja näin tavarat paremmin saataville. Nykyisessä asunnossa 60 cm syvässä (ja 50 cm leveä) siivouskomerossa osa tavaroista on aina hankalasti muiden takana, joten jospa tätä ongelmaa ei tulevassa kodissa ole, kun tavarat saa laajemmalti leviteltyä.

Kodinhoitohuoneen komeroseinä

Viime viikolla Ilona-keittiöiden Juha kävi tekemässä mittauksia paikan päällä. Samalla kävimme yhdessä läpi kalustesuunnitelman ja teimme viimeisimmät muutokset. Isoja muutoksia ei tarvinnut kuitenkaan enää tehdä, sillä alkuperäiset suunnitelmat olivat hyvinkin toteutuskelpoisia. Nyt enää viimeiset hienosäädöt, ja saadaan kalusteet tilaukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti