maanantai 9. kesäkuuta 2014

Keittiö - kodin sydän

Meillä oli jo suunnitteluvaiheesta asti ajatus, että keittiöstä ja olohuoneesta tulisi kotimme keskus eli se paikka, jossa vietetään eniten aikaa. Tästä johtuen halusimme olohuoneesta ja keittiöstä avoimen kokonaisuuden, kodin sydämen.

Meille tämä on osoittautunut toimivaksi ratkaisuksi. Ruokaa laittaessa ja vaikkapa vieraille kahvia keittäessä ei tarvitse eristäytyä eri tilaan, vaan keskustelut voivat jatkua, vaikka vieraat istuvat sohvilla ja talonväki häärii keittiön puolella. Keittiön vesipiste ja astianpesukone on sijoitettu siten, että mahdollinen tiskivuori ei kuitenkaan heti näy huoneeseen tai taloon astuvalle. Tykkäämme keittiö-olohuone-kokonaisuudestamme, jossa todella tulee vietettyä myös eniten aikaa.

Keittiö on osoittautunut myös käytännössä hyvin toimivaksi, sekä arjessa että juhlassa. Säilytystilaa on kiitettävästi ja laatikostot ovat osoittautuneet käytännössä toimiviksi. Myös leivinuunin viereen sijoitettu pyörien päällä oleva aputaso on jatkuvassa käytössä ja verraton lisälaskutila esimerkiksi leipoessa. Laskutilaa onneksi löytyy muutenkin reilusti, sillä pöytätasoa on pitkät pätkät. Silti sitä ei ole kuitenkaan yhtään liikaa, sillä laskutilaa tarvitaan aina.

Tässäpä pari kuvaa keittiöstämme:

Keittiön yleisilmettä

Laskutasoa on paljon, mutta ei liikaa siltikään.

Kuten aikaisemmin kerroimmekin jo, keittiön kiintokalusteet tilattiin Ilona-keittiöiltä. Ainakin toistaiseksi olemme olleet sekä itse keittiökalusteisiin että Ilona-keittiöiden palveluun erittäin tyytyväisiä ja voimme näin lämpimästi suositella Ilona-keittiöitä muillekin. Yksi pieni muutos keittiöön on tehty aiemmin julkaistujen kuvien jälkeen, mutta tämäkin muutos vain esteettisistä syistä. Tilasimme nimittäin mikroaaltouunin yläpuolelle korkeamman kaapinoven. Nyt mikron yläpuolelle ei jää tyhjää tilaa, kuten aiemmin, ja näin kokonaisuus on mielestämme ehyempi ja siten myös paremman näköinen.

Keittiön kodinkoneet hankittiin Joensuun Musta Pörssi Parnerilta ja ne ovat Upon mallistosta. Mitään ongelmia ei kodinkoneiden kanssa ole ainakaan vielä ilmennyt (pitäisikö koputtaa puuta?), vaan kaikki on toiminut niin kuin pitääkin. Ja kun kodinkoneetkin on nyt testattu sekä arjessa että juhlassa, täytynee ne todeta toimiviksi. Erityismaininnan saakoon jääkaappi, sillä valitsemamme Upon malli kätkee tarvittaessa hurjan paljon tavaraa sisäänsä ja oli näin verraton kapistus myös juhlapäivinä. :-)

2 kommenttia:

  1. Näytin Alvarille näitä kuvia ja Alvar tuumasi, että mä haluisin mennä sinne! Niin me kaikki muutkin odotetaan, että pääsemme teitä katsomaan! ♥

    VastaaPoista
  2. Oliko uunille korvausilmaa?

    VastaaPoista