tiistai 20. toukokuuta 2014

Uusi alku

Blogin päivittämisessä on ollut viikkojen tauko. Tauon aikana rakentaminen ei ole juuri edistynyt lukuun ottamatta autotallin katon pellitystä. Meillä on kuitenkin sekä rakentamis- että blogipäivitystaukoon mielestämme hyvä syy: Saimme maaliskuun loppupuolella toivotun esikoisemme ja olemme nauttineet vauva-arjestamme ilman turhia velvotteita. Samalla olemme saaneet hengähtää rakentamisjutuista ennen kuin tositoimet alkavat taas.

Autotalli sai kuitenkin vielä maaliskuun aikana peltikaton ylleen. Räystäänaluslaudat odottavat maalausta ja asennusta samoin kuin katoksen harvalaudoitus.

Kuva huhtikuun lopulta, joten lumista ei enää tietoakaan...

Ikkunoiden ja ovien pielilaudat sekä koristepuut asennettuna.

Huomasimme ettemme ole vielä julkaisseet täällä blogissa tallin pohjapiirrosta, joten korjataanpa asia nyt. Alla siis pohjapiirros, jonka muokkasimme eräästä valmiista pohjasta. Muutokset rajoittuivat lähinnä katoksen leventämiseen metrillä sekä ikkunoiden paikkojen vaihtamiseen.


Kevätilmojen helliessä suunnitelmat talon ja autokatosrakennuksen pintakäsittelyistä ovat nostaneet päätään. Pian on aika tarttua teloihin ja aloittaa homeenestokäsittelyt. Talon ja autotallin hirsien pintakäsittelyn värikin pitäisi päättää pian. Ja maalattavaakin riittää ikkunanpielilaudoista kaiteisiin ja räystäänaluslautoihin...

Kaiteen osat taloon sekä talliin

Ja pientä nikkaroitavaakin toki edelleen on: portaina toimii edelleen kuormalavat ja kaiteetkin pitäisi tehdä lopullisesti valmiiksi. Tekemistä siis riittää vielä rakennusten kimpussa ja pihaakin pitäisi jossain vaiheessa laittaa. Mutta eipä kai tuo tekeminen omakotitalossa asuessa taida koskaan loppua...

Myös blogin suhteen on tarkoitus ryhdistäytyä nyt, kun rakennusrintamallakin alkaa taas tapahtua. Ulkopuolen hommien lisäksi olisi tarkoitus kirjoitella jotain vielä talon sisäpuolen asioistakin, kuten materiaalivalinnoista ja pienistä kiintokalustemuutoksista, kunhan tässä pääsee taas kirjoittamisen makuun. :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti