sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Ulko- ja sisätöitä

Tämän viikon alussa timpurimme laittoi ikkunoiden vuorilautoja. Niissä olikin näpertämistä, sillä jokaista ikkuna-aukkoa kohden tuli ensin karalankun "levike", sen jälkeen yhdeksän erillistä lautaa, nurkkien koristepalat sekä kapea lista ison ikkunan ja tuuletusikkunan väliin. Ennen edellä mainittuja töitä yläreunan painumavaran eristeet tuli teipata umpeen sekä karalankun ja karmin väli tiivistää uretaanilla.
Ikkunoiden alalaitojen vesipellit tilattiin kuluneella viikolla paikalliselta alan toimijalta. Toivottavasti saamme ne (ja piippujen pellit sadehattuineen) mahdollisimman pian.

Perjantai-iltana saapui tilaamamme Tiilerin leivinuuni.

Alla olevassa kuvassa näkyy edellisellä viikolla piippujen muurauksien jälkeen asennetut tikkaat sekä kävelytaso.

Kylläpä talon ilme muuttui, kun vuorilaudat saatiin paikoilleen.

Sisäpuolella piiput on nyt rapattu ja palovillat laitettu paikoilleen. Ulkoseinien hirsipaneelien sisäpuolille on laitettu tuulensuojalevyt, jotka toimivat myös tuulenohjaimina. Eristäjätkin ovat käyneet laittamassa eristeet ilmanvaihtoputkiin ja liesituulettimen poistoputkeen.

Leivinuunin "täydenkiven" hormi
Kiukaan ja kattilan kaksireikäinen hormi
Eristettyjä putkia

Maanantaina timpurimme aloittaa höyrynsulkupaperin ja katon koolauksen asentamisen. Yläpohjaan meillä tulee ensin 100 mm:n ekovillalevy, jonka päälle tulee 400 mm puhallusvillaa. Ekovillapaketit otimme jo sisään odottamaan katon koolausta, jonka päälle paketit voi nostella. Isäntä pääseekin tulevalla viikolla iltahommina villoja asentamaan. Sen jälkeen saammekin työskennellä lämpimissä olosuhteissa sisällä, kun lämmöt eivät enää karkaa harakoille yläkautta. Ihan tervetullut muutos sinällään, sillä pakkasiakin lienee pian tulossa... :-)

5 kommenttia:

  1. Kuinkas teille tulee yläpohjaan ensin levyä ja sitten puhallusvillaa, oletteko ostaneet levyn itse? Meillä Kontion toimitukseen kuuluu ainoastaan 450 mm puhallusvillaa kattoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meille ei tule Kontion toimituksessa ollenkaan eristeitä. Hankimme itse levyt sekä puhallusvillan yläpohjaan, jotka siis ovat molemmat hengittävää Ekovillaa.

      Tuleeko teille lasivillaa(Isover), kivivillaa(Paroc) vai puukuitueristettä(Ekovilla)?

      Tero

      Poista
  2. Puhallettavaa ekovillaa tulee Kontion toimituksen mukana :)

    VastaaPoista
  3. miten teil iv putkissa vain 50mm villa kun etelässäkin vaaditaan sata...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 50mm eristys riittää puhallusvillan sisään tulevissa putkissa. Muissa kylmään tilaan tulevissa putkissa on 100mm eristepaksuus.

      Tero

      Poista