sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Kiirettä pukkaa...

Blogitekstin kirjoitus on myöhässä raksakiireiden vuoksi, mutta parempi kai myöhään kuin ei silloinkaan. Eli tässäpä parin viime viikon tapahtumia. 

Viikon 45 alussa toinenkin timpuri pääsi jo yllättäen meidän rakennuksellemme töihin, vaikka oletimme hänen vapautuvan vasta paljon myöhemmin. Mutta hyvä näin - meille vain parempi, mitä aikaisemmin pääsemme muuttamaan. 

Kahden timpurin työskennellessä rakentaminen on edennyt vauhdilla. Viikon 45 alussa timpurit asensivat ilmansulkupaperin ja tekivät katon koolauksen.

Ilmansulkupaperi ja katon koolaus valmis.

Keskiviikkona toinen timpureista alkoi rakentaa puurunkoisia väliseiniä ja toinen timpuri aloitti sauna-pesuhuoneen seinien muurauksen. Seinät muurattiin Kahi-väliseinätiileistä.

Ensimmäinen Kahi-tiilikerros muurauslaastilla muurattuna.

Viikolla 45 teknisen tilan sekä kodinhoitohuoneen ovet asennettiin myös paikoilleen lämmön sisällä pysymisen varmistamiseksi. Torstai-iltana isäntä kävi hakemassa tutulta ylimääräiseksi jääneen saunan puukiukaan, jotta saisimme tuotettua lämpöä taloon sisätilojen kuivumisen nopeuttamiseksi. Lauantaista (9.11.) lähtien olemmekin lämmittäneet taloa päivittäin: timpurit päiväaikaan ja me "iltavuorossa" ja viikonloppuisin.

Viikolla 46 valmistuivat muuratut seinät ja lähes kaikki väliseinäsungotkin ovat valmiina. Keittiön ja kodinhoitohuoneen seinällä on kalustekoolaus. Kaikki ikkunat ja lopulliset oviaukot on eristetty ja teipattu. Putkimies kävi perjantaina asentamassa hanakulmia käyttövesiputkiin.

Kiuas yhdistettynä leivinuunin hormin nuohousluukkuun :-)

Kodinhoitohuone

Keittion seiniä

Teknisen tilan seinän runko sekä vesiputkia.

Yläpohjan Ekovilla-levytkin on viimein asennettu, vaikka kyllähän siinä monta iltaa meni. Helppoa ja nopeaahan levyt on laittaa vakiomittaisiin kattoristikkoväleihin, mutta kun kaikki välit eivät ole vakiomittoja, joten levyjä joutui leikkaamaan oikeaan mittaan... Työtä hidasti myös ilmanvaihtoputkien läpiviennit, joiden ympärille villalevy piti muotoilla sopivaksi. Nyt on kuitenkin tuokin urakka tehty ja lämpö pysyy sisällä. 

Illat ja lauantait on vietetty rakennuksella siivoten ulkoa ja sisältä. Onneksi lumen tulo on myöhässä, joten olemme saaneet näin saaneet lisää aikaa pihan siistimiseen rakennusjätteistä. Myös tavaroiden hankinnat ja sisäänkantamiset vievät mukavasti vapaa-aikaa. Pisteenä iin päälle kuluneen viikon keskiviikkoiltana saapui Kontion toimitus, jossa tuli sisustustarvikkeet ja väliovet. Tässäkin meni oma aikansa, jotta saimme tavarat säältä suojaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti